EXPERIMENTEN

#56

toljive

   lunch

toljive_experiment_56_toljive_lunch

Ingrediënten & Bereiding

- fruit, groente, kaas, vijgendip, olijvendip, eitjes bakken



Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- in schaaltje voor dip

- over groente

#55

ribeye

   courgette

toljive_experiment_55_ribeye_courgette

Ingrediënten & Bereiding

- courgette bakken

- ribeye meebakken, knoflook tegen eind toevoegen



Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij serveren

#54

spinazie

   met

     geitenkaas

   en

honing

toljive_experiment_54_spinazie_geitenkaas

Ingrediënten & Bereiding

- spinazie bakken, knoflook voorbakken

- geitenkaas op het eind toevoegen

- honing erover bij serveren


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij serveren

#53

dip

   groninger spek

toljive_experiment_53_groninger_spek

Ingrediënten & Bereiding

- bgroninger spek en brood


Toljive Olijfolie gebruiken

- in schaaltje voor dip

#52

pasta

   bloemkool

     pastinaak

       mais

toljive_experiment_52_bloemkool_pastinaak_mais

Ingrediënten & Bereiding

- bloemkool, pastinaak en mais bakken

- gekookte pasta meebakken en op smaak brengen


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over pasta na koken

- over gerecht bij serveren

#51

plank

   zalmsandwiches

met

     soep

toljive_experiment_51_soep_sandwich_zalm

Ingrediënten & Bereiding

- sandwiches met kruidenkaas, gerookte zalm, romanasla

     en bosui

- heldere kippensoep


Toljive Olijfolie gebruiken

- in schaaltje voor dip

#50

borrelplankje

toljive_experiment_50_borrelplankje

Ingrediënten & Bereiding

- vleeswaar, kazen, groente, fruit, noten met olijfolie op plank


Toljive Olijfolie gebruiken

- in schaaltje voor dip

#49

rucola

vijg

serranoham

toljive_experiment_49_serranoham_rucola_vijg

Ingrediënten & Bereiding

- speltbrood met rucola beleggen en olijfolie erover

- vijgen in stukjes erover met serranoham


Toljive Olijfolie gebruiken

- over rucola en brood

- over gerecht bij serveren

#48

spaghetti


bolognese

toljive_experiment_48_spaghetti_bolognese

Ingrediënten & Bereiding

- knoflook, ui en champignons aanbakken en apart leggen

- gehakt bakken en het apart gelegde toevoegen

- na het afgieten van spaghetti vegeta en olijfolie toevoegen

- afgarneren met olijfolie en vers gehakte peterselie


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over pasta na koken

- over gerecht bij serveren

#47

gegrilde groente

toljive_experiment_47_oven_groente

Ingrediënten & Bereiding

- groente (wortel, zoete aardappel, paprika, pastinaak,       
    bonen, ui, etc. )
in ovenschaal grillen


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- in ovenschaal voor grillen

#46

lamsbout

     met

gegrilde groente

toljive_experiment_46_lam_groente

Ingrediënten & Bereiding

- lamsbout even voorgaren

- groente (bloemkool, paprika, pastinaak, bonen, ui, etc. )

   in ovenschaal toevoegen en verder garen


Toljive Olijfolie gebruiken

- in ovenschaal voor grillen

- over gerecht bij serveren

#45

couscous

     met

shoarma

toljive_experiment_45_couscous_shoarma

Ingrediënten & Bereiding

- couscous garen in komend water

- shoarma, bloemkool en boontjes bakken in olijfolie


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij serveren

#44

gebakken rijst

     en

gebakken groente

toljive_experiment_44_gebakken_rijst_gebakken_groente

Ingrediënten & Bereiding

- rijst koken, daarna bakken in olijfolie en knoflook en op 
    smaak met vegeta

- groenten schoonmaken en bakken in olijfolie en knoflook


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken rijst en groente

- over het gerecht bij serveren

#43

sandwichplank

toljive_experiment_43_sandwich_plank

Ingrediënten & Bereiding

- sandwiches maken met vleeswaar, kazen, groente en fruit


Toljive Olijfolie gebruiken

- in schaaltje voor dip

#42

plankje

toljive_experiment_42_plankje

Ingrediënten & Bereiding

- vleeswaar, kazen, groente, fruit, noten met olijfolie op plank


Toljive Olijfolie gebruiken

- in schaaltje voor dip

#41

schol

     met

witte rijst

toljive_experiment_41_schol_witte_rijst

Ingrediënten & Bereiding

- rijst koken en overgieten met olijfolie

- schol droogdeppen en bakken in olijfolie

- groenten, fruit en kruiden schoonmaken en portioneren


Toljive Olijfolie gebruiken

- voor over de rijst

- voor bakken schol

#40

meza

toljive_experiment_40_meza

Ingrediënten & Bereiding

- diverse soorten groente, fruit, vlees, kaas, noten en kruiden       op een plank


Toljive Olijfolie gebruiken

- in schaaltje voor dip

- over plank bij serveren

#39

broodje

   met

zalm en parmezaanse kaas

toljive_experiment_39_brood_zalm_kaas

Ingrediënten & Bereiding

- broodje beleggen met zalm en parmezaanse kaas

- afmaken met dille en veldsla


Toljive Olijfolie gebruiken

- over brood voor beleggen

- over broodje bij serveren

#38

asperges

   met

krieltjes en ei

toljive_experiment_38_asperges_hollandaise

Ingrediënten & Bereiding

- asperges, krieltjes, ei en ham koken

- spekjes bakken

- met hollandaisesaus afmaken


Toljive Olijfolie gebruiken

- over gerecht bij serveren

#37

kaas

eigengemaakt

toljive_experiment_37_kaas_eigen

Ingrediënten & Bereiding

- melk met yoghurt verhitten

- stolsel zeven in theedoek (je kan diverse vormen maken)


Toljive Olijfolie gebruiken

- over kaas

#36

speltbrood

     met

kaas, bosui

     en

peterselie

toljive_experiment_36_brood_kaas_peterselie_bosui

Ingrediënten & Bereiding

- melk met yoghurt verhitten

- stolsel zeven in theedoek en daarna beleggen op brood

- peterselie en bosui hakken en erover

- op smaak met zout, peper en olijfolie


Toljive Olijfolie gebruiken

- over gerecht bij het serveren

#35

rauwe zalm

     met

wasabimayonaise

     en

zeewier

toljive_experiment_35_zalm_wasabimayo_zeewier

Ingrediënten & Bereiding

- zalm ehakt (schoonmaken en in plakken snijden

- wasabipasta en toljive mayonaise mengen

- afmaken met zeewiercrackers en wakame salade


Toljive Olijfolie gebruiken

- met ei mayonaise maken

- over gerecht bij het serveren

#34

gehakt

     met

bruine bonen

     in

tortilla

toljive_experiment_32_gehakt_bruinebonen_tortillas

Ingrediënten & Bereiding

- gehakt (half-om-half) bakken in olijfolie en knoflook

- bruine bonen erdoor en goed kruiden (Mexicaans)

- tortilla insmeren met salsasaus (zie experiment #14)

- in het midden 2 grote dunne plakken tomaat, twee plakken 
   cheddarkaas en hetgeen gebakken

- vouwen, beetje salsa erover en 10min in de oven


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij het serveren

#33

ei op brood

     met

vlees, kaas en kruiden

toljive_experiment_31_brood_ei_kruiden

Ingrediënten & Bereiding

- olijfolie op laag temperatuur opwarmen in pan

- ei er rustig in laten stollen, op einde kan kort een deksel erop

- op brood met humus, vleeswaar en kaas

- afgarneren met verse kruiden en olijfolie


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij het serveren

#32

zeebaars

     met

aardappelsalade

     en

groente

toljive_experiment_32_rostilj_riba_krompir_salata

Ingrediënten & Bereiding

- zeebaars in zeewater schoonmaken en grillen

- aardappels koken en in stukken snijden

- ui, azijn en olijfolie op smaak incl. peper en zout

- broodjes besprenkelen met olijfolie en grillen


Toljive Olijfolie gebruiken

- in aardappelsalade

- over vis voor grillen

- over gerecht bij het serveren

#31

lamsvlees

     met

aardappel, courgette, paprika en ui

toljive_experiment_31_peka_janjetina_1
toljive_experiment_31_peka_janjetina_2
toljive_experiment_31_peka_janjetina_3
toljive_experiment_31_peka_janjetina_4

Ingrediënten & Bereiding

- lamsvlees portioneren, op schaal verdelen en olijfolie erover

- aardappels, courgette, ui en paprika in stukken en erbij



Toljive Olijfolie gebruiken

- over de ingerediënten in de schaal

- over gerecht bij het serveren

#30

feta omelet

     met

groente en kruiden

toljive_experiment_30_omelet_feta_groente

Ingrediënten & Bereiding

- feta kruimelen in schaal en ei erdoor kloppen

- boter en olijfolie licht verwarmen in de pan

- ei en feta in de pan gieten en af en toelicht roeren

- verse groente en kruiden snijden

- op smaak met peper en zout en olijfolie


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij het serveren

#29

verse vis

     hapjes

toljive_experiment_29_verse_vis_hapjes

Ingrediënten & Bereiding

- verse tonijn, zalm en zeebaars in porties snijdenn

- afgarneren met olijfolie, soyasaus en gedroogde zeewier


Toljive Olijfolie gebruiken

- afgarneren

#28

verse vis

     met

sesam en groente

toljive_experiment_28_verse_vis_groente

Ingrediënten & Bereiding

- verse tonijn, zalm en zeebaars in porties snijdenn

- verse groente snijden paprika, komkommer, etc

- wakame salade, soyasaus en sesamzaad erbij serveren

- olijfolie doorheen mengen en serveren


Toljive Olijfolie gebruiken

- over verse vis en groente

- in schaaltje voor dip

#27

speltbrood

     met

tonijn en groente

toljive_experiment_27_tonijn_brood_groente

Ingrediënten & Bereiding

- tonijn uit blik, water laten weglekken

- knoflook en kappertjes in kleine stukjes snijden

- mengen met tonijn en naar smaak zout en peper

- olijfolie doorheen mengen en serveren


Toljive Olijfolie gebruiken

- door de tonijn mengen

- in schaaltje voor dip

#26

rijst met

chinese kool,

peterselie

     en

gerookte vlees

toljive_experiment_26_rijst_chinese_kool_en_gerookte_vlees

Ingrediënten & Bereiding

- rijst koken

- chinese kool bakken

- gerookte vlees snijden

- op smaak met peper en zout en olijfolie


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij het serveren

#25

truffelbiefstuk

     met

rijst en boontjes

toljive_experiment_25_truffelbiefstuk_rijst_boontjes

Ingrediënten & Bereiding

- rijst koken, boontjes koken

- truffelbiefstuk bakken

- op smaak met peper en zout en olijfolie


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij het serveren

#24

scholfilet

     met

rijst en doperwten

toljive_experiment_24_scholfilet_rijst_doperwt

Ingrediënten & Bereiding

- rijst koken en bakken in olijfolie

- doperwten meebakken

- op smaak met peper en zout

- scholfilet bakken in olijfolie


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij het serveren

#23

zalm, tonijn, zeebaars

     met 

bloemkool

     en

courgette

toljive_experiment_23_vistrio_groente

Ingrediënten & Bereiding

- bloemkool en courgette snijden en bakken in olijfolie

- zalm, tonijn en zeebaars bakken in olijfolie

- afgarneren met kappertjes en peterselie


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij het serveren

#22

ovengroente

     met 

hertenbiefstuk

toljive_experiment_22_ovengroente_hertenbiefstuk

Ingrediënten & Bereiding

- rauwe groente snijden

b.v. wortel, paprika, pastinaak, ui, bloemkool

- ovenschaal invetten met olijfolie en groente er door roeren

- 20-30min heteluchtoven 200 C

- hertenbiefstuk bakken in olijfolie


Toljive Olijfolie gebruiken

- door groente in ovenschaal

- in pan voor bakken

- over gerecht bij het serveren

#21

gepaneerde

courgette

toljive_experiment_21_courgette_gepaneerd_02
toljive_experiment_21_courgette_gepaneerd_01

Ingrediënten & Bereiding

- courgette in plakken snijden, zouten en op keukenrol

- vocht van courgette deppen en paneren (bloem en ei)

- bakken in olijfolie


Toljive Olijfolie gebruiken

- in pan voor bakken

- over gerecht bij het serveren

#20

rijst

     met

rauwe groente, kip

     en

tomatensaus

toljive_experiment_20_rijst_groente_kip_salsa

Ingrediënten & Bereiding

- rijst koken

- kip marineren (olijfolie, knoflook, mexicaanse kruiden)

- tomaten pliceren, snijden en bakken in olijfolie met knoflook

- kip bakken, groente snijden

- rijst op smaak met vegeta en olijfolie


Toljive Olijfolie gebruiken

- door tomatensaur

- over rauwe groente

- over gerecht bij het serveren

#19

speltbrood

     met

chinesekool, spek

     en

granaatappel

toljive_experiment_19_brood_chinesekool_spek_granaatappel

Ingrediënten & Bereiding

- plakjes spek bakken, knoflook toevoegen

- chinesekool blad vouwen en meebakken

- beleggen op speltbrood incl. zout en peper

- granaatappel erover


Toljive Olijfolie gebruiken

- over speltbrood

- over chinesekool tijdens bakken

- over broodje bij het serveren

#18

andijvie salade 

     met

appel, paprika, feta         en

pijnboompitten

toljive_experiment_18_salade_andijvie_appel_pijnboompit_1

Ingrediënten & Bereiding

- andijvie plukken, appel in blokjes snijden

- rauwe groente snijden

b.v. cherrytomaat, paprika, ui

- het geheel mengen

- op smaak met olijfolie, zout en peper

- feta over je salade brokkelen

- gebakken pijnboompitten over je salade


Toljive Olijfolie gebruiken

- door je salade

- over je gerecht bij het serveren

#17

emmer-tarwebrood

     met

andijvie, cherrytomaat

     en

serranoham

toljive_experiment_17_brood_andijvie_parmaham_1

Ingrediënten & Bereiding

- andijvie in reepjes snijden

- cherrytomaat halveren

- beleggen op emmer-tarwebrood incl. zout en peper

- serranoham erover


Toljive Olijfolie gebruiken

- over tarwe-roggebrood

- over andijvie en cherrytomaat

- over broodje bij het serveren

#16

tarwe-roggebrood

     met

kaas, rucola, schinken en ei

toljive_experiment_16_brood_rucola_schinken_ei_1

Ingrediënten & Bereiding

- schinken bakken, ei meebakken

- kaas beleggen op tarwe-roggebrood

- rucola erover incl. zout en peper

- ei met schinken erover


Toljive Olijfolie gebruiken

- over de rucola

- over gerecht bij het serveren

#15

tarwe-roggebrood

     met

rucola, tomaat

     en

parmaham

toljive_experiment_15_brood_rucola_parmaham_1

Ingrediënten & Bereiding

- rucola en tomaat beleggen op tarwe-roggebrood

- parmaham erover incl. zout en peper


Toljive Olijfolie gebruiken

- over tarwe-roggebrood

- over broodje bij het serveren

#14

wrap-tomatensaus 

     met

paprika, chorizo

     en

kaas

toljive_experiment_14_wrap_tomatensaus_chorizo_pizza_1
toljive_experiment_14_wrap_tomatensaus_chorizo_pizza_2
toljive_experiment_14_wrap_tomatensaus_chorizo_pizza_3
toljive_experiment_14_wrap_tomatensaus_chorizo_pizza_4

Ingrediënten & Bereiding

- tomaten pliceren en in stukken hakken

- knoflook aanfruiten en tomaat toevoegen

- olijfolie toevoegen en smaak brengen met peper en zout

- paprika in stukjes hakken en aanfruiten

- bedekken met chorizo en daarna kaas

- met tomatensaus bedekte volkoren wrap erop leggen

- flip de wrap en laat nog ff bakken


Toljive Olijfolie gebruiken

- fruiten van knoflook

- in de tomatensaus

- fruiten van paprika

#13

tagliatelle 

     met

bloemkool-feta saus         en

boontjes

toljive_experiment_13_tagliatelle_bloemkool_feta_saus_1

Ingrediënten & Bereiding

- tagliatelle koken, bloemkool koken

- knoflook en ui fruiten, boontjes meebakken

- gepureerde bloemkool toevoegen

- feta erdoor brokkelen, op smaak met zout en peper

- garneren met geraspte wortel en peterselie


Toljive Olijfolie gebruiken

- door je tagliatelle na het koken

- over je gerecht bij het serveren

#12

reuzenschelpen 

     met

gehakt

toljive_experiment_12_reuzenschelpen_gehakt_1

Ingrediënten & Bereiding

- reuzenschelpen koken

- half-om-half gehakt bakken

- aangefruite knoflook en ui toevoegen

- op smaak met olijfolie, zout en peper

- reuzenschelpen vullen met gehakt

- bestrooien met kaas en geheel in de oven 

- garneren met geraspte kaas en peterselie


Toljive Olijfolie gebruiken

- door je reuzenschelpen na het koken

- over je gerecht bij het serveren

#11

penne salade 

     met

feta en bessen

toljive_experiment_11_penne_salade_feta_1
toljive_experiment_11_penne_salade_feta_2

Ingrediënten & Bereiding

- penne koken

- rauwe groente snijden

b.v. tomaat, paprika, taugé, ui

- gekookte penne en gesneden groenten mengen

- op smaak met olijfolie, zout en peper

- feta over je salade brokkelen


Toljive Olijfolie gebruiken

- door je penne na het koken

- door je salade

- over je gerecht bij het serveren

#10

sushi 

     met

toljive olijfolie dip

toljive_experiment_10_sushi_1

Ingrediënten & Bereiding

- sushirijst, zeewierbladeren, zalm en avocado             
- coquille en wakame salade

- stuur me een bericht voor het recept


Toljive Olijfolie gebruiken

- voor het dippen met sushi en sashimi

#09

tarwe-roggebrood

     met

paprika, bloemkool en peterselie

     en

mortadella

toljive_experiment_9_brood_bloemk_papr_peter_mortadella_1
toljive_experiment_9_brood_bloemk_papr_peter_mortadella_2

Ingrediënten & Bereiding

- paprika, bloemkool en peterselie in stukjes hakken

- mengen in een schaaltje en beleggen op tarwe-roggebrood

- mortadella erover incl. zout en peper


Toljive Olijfolie gebruiken

- over tarwe-roggebrood

- over broodje bij het serveren

#08

meerzadenbrood

     met

spitskool en schinken

toljive_experiment_8_brood_spitskool_schinken_1

Ingrediënten & Bereiding

- spitskoolbladen beleggen op meerzadenbrood

- schinken erover incl. zout en peper


Toljive Olijfolie gebruiken

- over meerzadenbrood

- over broodje bij het serveren

#07

fusili en garnalen

     met

feta salade

toljive_experiment_7_fusili_garnalen_fetasalade_1

Ingrediënten & Bereiding

- fusili koken

- rauwe groente snijden

b.v. tomaat, paprika, komkommer, ui, romanasla

- feta door je rauwe groente brokkelen

- knoflook in kleine stukjes hakken en bakken

- garnalen meebakken

- de gekookte fusili kort erna meebakken

- kruiden met vegeta en peper

- peterselie hakken en op het eind toevoegen


Toljive Olijfolie gebruiken

- door je fusili na het koken

- door je salade

- over je gerecht bij het serveren

#06

paddestoelen

     met

bosui

toljive_experiment_6_paddestoelen_bosui_1
toljive_experiment_6_paddestoelen_bosui_2
toljive_experiment_6_paddestoelen_bosui_3
toljive_experiment_6_paddestoelen_bosui_4

Ingrediënten & Bereiding

- oesterzwammen scheuren in gewenste grootte

- shiitake halveren

- cantharellen afhankelijk van grootte halveren

- knoflook snijden en bakken

- paddestoelen meebakken

- op het eind gesneden bosui kort meebakken

- zout en peper naar smaak


Toljive Olijfolie gebruiken

- over je gerecht bij het serveren

#05

speltbrood

     met

tomaat en kip

toljive_experiment_5_brood_tomaat_kip_1
toljive_experiment_5_brood_tomaat_kip_2

Ingrediënten & Bereiding

- tomaat in plakken snijden

- beleggen op speltbrood incl. zout en peper

- kipfilet en gesneden bosui erover


Toljive Olijfolie gebruiken

- over speltbrood

- over tomaat

- over broodje bij het serveren

#04

couscous

     met

zeebaars

     en

rauwe groente

toljive_experiment_4_couscous_zeebaars_1
toljive_experiment_4_couscous_zeebaars_2
toljive_experiment_4_couscous_zeebaars_3
toljive_experiment_4_couscous_zeebaars_4
toljive_experiment_4_couscous_zeebaars_5
toljive_experiment_4_couscous_zeebaars_6
toljive_experiment_4_couscous_zeebaars_7

Ingrediënten & Bereiding

- couscous in heet water weken

- rauwe groente snijden

b.v. wortel, tomaat, ijsbergsla, komkommer, bosui

- zeebaars bakken in hete olie, eindigen op huidkant

- verder op tafel: fruit, rauwe zalm, kleikjessalade, boontjes, wakame zeewiersalade en thee getrokken uit laurierbladeren (10min koken, 10min laten staan)


Toljive Olijfolie gebruiken

- over je couscous bij het serveren

- over je zeebaars bij het serveren

- over je gerecht na het opscheppen

#03

couscous en ei

     met

vleeswaren en bosui

toljive_experiment_3_couscous_ei_kliekjes

Ingrediënten & Bereiding

- bosui en knoflook snijden en bakken 

- gewelde couscous meebakken

- vleeswaren in stukjes snijden en meebakken

   b.v. salami, kipfilet

- eieren kapottikken en meebakken

- zout en peper naar smaak


Toljive Olijfolie gebruiken

- over je gerecht bij het serveren

#02

speltbrood

     met

tonijn en kappertjes

toljive_experiment_2_brood_tonijn_1
toljive_experiment_2_brood_tonijn_2
toljive_experiment_2_brood_tonijn_3

Ingrediënten & Bereiding

- tonijn uit blik, water laten weglekken

- knoflook en ui in kleine stukjes snijden

- mengen met tonijn en naar smaak zout en peper

- op speltbrood beleggen

- kappertjes over heen strooien


Toljive Olijfolie gebruiken

- door de tonijn mengen

- over je broodje bij het serveren

#01

rijst en bloemkool

     met

rauwe groente

     en

biefstuk

toljive_experiment_1_rijst_bloemkool_3
toljive_experiment_1_rijst_bloemkool_2
toljive_experiment_1_rijst_bloemkool_1

Ingrediënten & Bereiding

- rijst koken

- rauwe groente snijden

   b.v. wortel, tomaat, paprika, komkommer, ui

- bloemkool in kleine stukjes hakken en bakken

- knoflook idem, met de bloemkool mee

- de gekookte rijst meebakken

- kruiden met vegeta en peper

- peterselie hakken en op het eind toevoegen

- biefstuk bakken, trancheren en naar smaak peper en zout


Toljive Olijfolie  gebruiken

- door je rijst en bloemkool bij het serveren

- over je biefstuke na het trancheren

- op je groente in je bord

Privacy beleid

OK