- knoflook, ui en champignons aanbakken en apart leggen
- gehakt bakken en het apart gelegde toevoegen
- na het afgieten van spaghetti vegeta en olijfolie toevoegen
- afgarneren met olijfolie en vers gehakte peterselie
Toljive Olijfolie gebruiken
- in pan voor bakken
- over pasta na koken
- over gerecht bij serveren
- gehakt (half-om-half) bakken in olijfolie en knoflook
- bruine bonen erdoor en goed kruiden (Mexicaans)
- tortilla insmeren met salsasaus (zie experiment #14)
- in het midden 2 grote dunne plakken tomaat, twee plakken
cheddarkaas en hetgeen gebakken
- vouwen, beetje salsa erover en 10min in de oven
Toljive Olijfolie gebruiken
- in pan voor bakken
- over gerecht bij het serveren
- olijfolie op laag temperatuur opwarmen in pan
- ei er rustig in laten stollen, op einde kan kort een deksel erop
- op brood met humus, vleeswaar en kaas
- afgarneren met verse kruiden en olijfolie
Toljive Olijfolie gebruiken
- in pan voor bakken
- over gerecht bij het serveren
- zeebaars in zeewater schoonmaken en grillen
- aardappels koken en in stukken snijden
- ui, azijn en olijfolie op smaak incl. peper en zout
- broodjes besprenkelen met olijfolie en grillen
Toljive Olijfolie gebruiken
- in aardappelsalade
- over vis voor grillen
- over gerecht bij het serveren
- feta kruimelen in schaal en ei erdoor kloppen
- boter en olijfolie licht verwarmen in de pan
- ei en feta in de pan gieten en af en toelicht roeren
- verse groente en kruiden snijden
- op smaak met peper en zout en olijfolie
Toljive Olijfolie gebruiken
- in pan voor bakken
- over gerecht bij het serveren
- verse tonijn, zalm en zeebaars in porties snijdenn
- verse groente snijden paprika, komkommer, etc
- wakame salade, soyasaus en sesamzaad erbij serveren
- olijfolie doorheen mengen en serveren
Toljive Olijfolie gebruiken
- over verse vis en groente
- in schaaltje voor dip
- tonijn uit blik, water laten weglekken
- knoflook en kappertjes in kleine stukjes snijden
- mengen met tonijn en naar smaak zout en peper
- olijfolie doorheen mengen en serveren
Toljive Olijfolie gebruiken
- door de tonijn mengen
- in schaaltje voor dip
- bloemkool en courgette snijden en bakken in olijfolie
- zalm, tonijn en zeebaars bakken in olijfolie
- afgarneren met kappertjes en peterselie
Toljive Olijfolie gebruiken
- in pan voor bakken
- over gerecht bij het serveren
- rauwe groente snijden
b.v. wortel, paprika, pastinaak, ui, bloemkool
- ovenschaal invetten met olijfolie en groente er door roeren
- 20-30min heteluchtoven 200 C
- hertenbiefstuk bakken in olijfolie
Toljive Olijfolie gebruiken
- door groente in ovenschaal
- in pan voor bakken
- over gerecht bij het serveren
- rijst koken
- kip marineren (olijfolie, knoflook, mexicaanse kruiden)
- tomaten pliceren, snijden en bakken in olijfolie met knoflook
- kip bakken, groente snijden
- rijst op smaak met vegeta en olijfolie
Toljive Olijfolie gebruiken
- door tomatensaur
- over rauwe groente
- over gerecht bij het serveren
- plakjes spek bakken, knoflook toevoegen
- chinesekool blad vouwen en meebakken
- beleggen op speltbrood incl. zout en peper
- granaatappel erover
Toljive Olijfolie gebruiken
- over speltbrood
- over chinesekool tijdens bakken
- over broodje bij het serveren
- andijvie plukken, appel in blokjes snijden
- rauwe groente snijden
b.v. cherrytomaat, paprika, ui
- het geheel mengen
- op smaak met olijfolie, zout en peper
- feta over je salade brokkelen
- gebakken pijnboompitten over je salade
Toljive Olijfolie gebruiken
- door je salade
- over je gerecht bij het serveren
- andijvie in reepjes snijden
- cherrytomaat halveren
- beleggen op emmer-tarwebrood incl. zout en peper
- serranoham erover
Toljive Olijfolie gebruiken
- over tarwe-roggebrood
- over andijvie en cherrytomaat
- over broodje bij het serveren
- tomaten pliceren en in stukken hakken
- knoflook aanfruiten en tomaat toevoegen
- olijfolie toevoegen en smaak brengen met peper en zout
- paprika in stukjes hakken en aanfruiten
- bedekken met chorizo en daarna kaas
- met tomatensaus bedekte volkoren wrap erop leggen
- flip de wrap en laat nog ff bakken
Toljive Olijfolie gebruiken
- fruiten van knoflook
- in de tomatensaus
- fruiten van paprika
- tagliatelle koken, bloemkool koken
- knoflook en ui fruiten, boontjes meebakken
- gepureerde bloemkool toevoegen
- feta erdoor brokkelen, op smaak met zout en peper
- garneren met geraspte wortel en peterselie
Toljive Olijfolie gebruiken
- door je tagliatelle na het koken
- over je gerecht bij het serveren
- reuzenschelpen koken
- half-om-half gehakt bakken
- aangefruite knoflook en ui toevoegen
- op smaak met olijfolie, zout en peper
- reuzenschelpen vullen met gehakt
- bestrooien met kaas en geheel in de oven
- garneren met geraspte kaas en peterselie
Toljive Olijfolie gebruiken
- door je reuzenschelpen na het koken
- over je gerecht bij het serveren
- penne koken
- rauwe groente snijden
b.v. tomaat, paprika, taugé, ui
- gekookte penne en gesneden groenten mengen
- op smaak met olijfolie, zout en peper
- feta over je salade brokkelen
Toljive Olijfolie gebruiken
- door je penne na het koken
- door je salade
- over je gerecht bij het serveren
- paprika, bloemkool en peterselie in stukjes hakken
- mengen in een schaaltje en beleggen op tarwe-roggebrood
- mortadella erover incl. zout en peper
Toljive Olijfolie gebruiken
- over tarwe-roggebrood
- over broodje bij het serveren
- fusili koken
- rauwe groente snijden
b.v. tomaat, paprika, komkommer, ui, romanasla
- feta door je rauwe groente brokkelen
- knoflook in kleine stukjes hakken en bakken
- garnalen meebakken
- de gekookte fusili kort erna meebakken
- kruiden met vegeta en peper
- peterselie hakken en op het eind toevoegen
Toljive Olijfolie gebruiken
- door je fusili na het koken
- door je salade
- over je gerecht bij het serveren
- oesterzwammen scheuren in gewenste grootte
- shiitake halveren
- cantharellen afhankelijk van grootte halveren
- knoflook snijden en bakken
- paddestoelen meebakken
- op het eind gesneden bosui kort meebakken
- zout en peper naar smaak
Toljive Olijfolie gebruiken
- over je gerecht bij het serveren
- couscous in heet water weken
- rauwe groente snijden
b.v. wortel, tomaat, ijsbergsla, komkommer, bosui
- zeebaars bakken in hete olie, eindigen op huidkant
- verder op tafel: fruit, rauwe zalm, kleikjessalade, boontjes, wakame zeewiersalade en thee getrokken uit laurierbladeren (10min koken, 10min laten staan)
Toljive Olijfolie gebruiken
- over je couscous bij het serveren
- over je zeebaars bij het serveren
- over je gerecht na het opscheppen
- bosui en knoflook snijden en bakken
- gewelde couscous meebakken
- vleeswaren in stukjes snijden en meebakken
b.v. salami, kipfilet
- eieren kapottikken en meebakken
- zout en peper naar smaak
Toljive Olijfolie gebruiken
- over je gerecht bij het serveren
- tonijn uit blik, water laten weglekken
- knoflook en ui in kleine stukjes snijden
- mengen met tonijn en naar smaak zout en peper
- op speltbrood beleggen
- kappertjes over heen strooien
Toljive Olijfolie gebruiken
- door de tonijn mengen
- over je broodje bij het serveren
- rijst koken
- rauwe groente snijden
b.v. wortel, tomaat, paprika, komkommer, ui
- bloemkool in kleine stukjes hakken en bakken
- knoflook idem, met de bloemkool mee
- de gekookte rijst meebakken
- kruiden met vegeta en peper
- peterselie hakken en op het eind toevoegen
- biefstuk bakken, trancheren en naar smaak peper en zout
Toljive Olijfolie gebruiken
- door je rijst en bloemkool bij het serveren
- over je biefstuke na het trancheren
- op je groente in je bord
NEEM CONTACT MET ME OP VIA